![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh282yaQkYakP3G2gjq74TdhQLGTDcBBgaJNp4AD5OF8iqlG3h9lYs36vlKmAApPtuN8ci7vPFyy16r5AUrowiPzEy9ZuB-DuxqKMnCk_Y7DsxjPciSEnGnpe04CbLOFcG_3wqy_HAfCaFG/s400/torta-stracciatella.jpg)
...neodoljiv…
Sastojci
podloga
350 g keksa integralnih ili po zelji
150 ml cokoladnog mlijeka (ili obicnog)
krema
500 ml vrhnja za slag
3 slagfixa (ucvrscivaca za slag)
2 vanil secera
500 g svjezeg posnog (ili drugog) sira
150 g
cokolade za kuhanje
50 g (ili vise) secera ili sladila po zelji
Priprema
1.
Kekse nakidati ili samljeti, preliti toplim mlijekom i rukama sjediniti smjesu. Kako nisu sve vrste keksa iste, po potrebi dodati jos mlijeka ili keksa. Pleh velicine 24 cm namazati s maslacem ili drugom masnocom i ravnomjerno vlaznim rukama utisnuti smjesu.
2.
Vrhnje i slagfix istuci u cvrsti slag. Umijesati sir, van. secer, secer i jas kratko izmiksati da se sve lijepo poveze.
3.
Cokoladu nozicem istrugati i lagano umijesati u smjesu. 50 g ostaviti za posipati (moze i veca kolicina). Staviti u frizider na 2-3 sata, zatim narezati i uzivati. Kremica je pogodna i za razne biskvite.
Izvor: www.coolinarika.com
Objavi komentar