![Fotografija Bakini Recepti.](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22366262_1405602852885786_873702298398749147_n.jpg?oh=5621851a4bda9fbfa972a1768d2f38c4&oe=5AB2BACB)
Malo ko od nas može da odoli lepo serviranom desertu u čaši, a da ne biste čekali sledeci put da odete u poslastičarnicu ili restoran da biste ga probali, danas vam predstavljamo recept za domaći čokoladni parfe.
Od sastojaka pripremite:
5 jaja,
200g šećera,
200g čokolade za kuvanje,
500ml mleka,
300 ml šlaga.
Šećer i jaja dobro umutite mikserom. Sipajte u šerpu i dodajte čokoladu i hladno mleko i kuvajte na laganoj vatri. Mešajte neprestano dok se masa ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se dobro ohladi.
U hladni krem dodajte umućeni šlag. Dobro promešajte. Gotov dezert servirajte po želji, u nekim zanimljivim posudama, dekorišući parfe dodatno šlagom ili čokoladom.
Objavi komentar