![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivOEMm18NaplC545Hj3kmt0WwK2Ot6l518DaPsbdfzZOzp8V64Y8ixNLbqJOAS4-gZZPNCyhe68KNw3CLY-cvlKVtj_Ktl6knCFyaBU7JFXZ0asjvgs8qzyLzUzl89TUe4q6QFjtzn13o/s400/Poslastica+od+%25C4%258Dokolade+s+ri%25C5%25BEom.jpg)
SASTOJCI
Biskvit
6 bjelanjaka
10 dag šećera
10 dag kokosa
1 žlica brašna
1 žlca octa
Krema
6 žutanjka
10 dag šećera
20 dag margarina
30 dag čokolade s rižom
400 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.
Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.
Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Objavi komentar