![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiphV-3YBlBOvAHKpJrB48l692EwkO3s6W4kqKk_K0U38liWnA7j-cY8tOAfWYcUqbkX-PHYFnP8Tw2eMeey18M0Pbgt6cpFK4ITaDg5QvuqDE7AYdmrjV1s21QV8Ax63ZDiMSIXiNtxYQA/s400/25498129_2033097440296573_4944155621299076311_n.png)
Donosim vam najbolji recept za galete ili bakini kolac. Kazem samo za onaj recept da je najbolji koji je isproban od velikih broja osoba a i ukljucujuci i mene . Galete koje ostaju mekane po nekoliko dana ako se nepojedu koliko su dobre.
Sastojci
4 veca jaja
300 ml ulja
300 gr secera
korica od jednog veceg limuna
250 ml mleka
600 gr brasna
1 prasak za pecivo
Priprema
1.
Izmesati jaja i secer mikserom pa polagano dodavati ostale sastojke za galete, pa sve sjediniti.
2.
Kada se kalup dovoljno zagreje za galete,
lagano ga nauljiti, a potom vaditi zlicom smesu za galete i stavljati na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 zlice smese ), pa zatvoriti kalup i peci dok se ne upali zeleno svetlo a ugasise crveno ili dok ne porumeni.
3.
Na nekim aparatima za galete obavestava lampa kada svetli crveno tada galete se trebaju jos peci a kada se izgasi crvena lampa i upali se zelena, tada su galete su gotove i odma vaditi iz kalupa.
Objavi komentar