![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB1WKGNVbUxYVcGpGD0i0vQd_7wUVjKcR8LmS5iYU2bgm3OZXcxtP4bdxTJAktsUnok-IB0pnHmC1nteq7juQa4TVHbzCf6aUDyxqFaKsNlZeLG32M_DbPCbahP9QluXPbR0if0sZCosj5/s400/chocolatemacarons.jpg)
Sastojci za cca. 15 kolačića:
- 2 jaja (odvojiti žumanjke i bjelanjke)
- 65 g šećera
- 125 ml slatkog vrhnja
- 120 g kuverture od tamne čokolade
- 15 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 50 g mljevenih badema
- 25 g kakaa za kuhanje
Priprema: Pećnicu zagrijte na 180ºC. Šećer u prahu pomiješajte s mljevenim bademima i kakaom. U posebnoj posudi par minuta miksajte bjelanjke i šećer dok smjesa ne postane tvrda. U tu smjesu umiješajte mljevene bademe, šećer u prahu i kakao te miješajte dok smjesa ne postane kompaktna. Smjesu stavite u plastični tuljac za izradu malih kolača. Površinu na kojoj ćete peći makarone prekrijte papirom za pečenje. U pravilnim razmacima (cca. 3 cm) iz tuljca istiskujte male krugove promjera 2,5 cm uz pomoć plastične šprice. Pecite ih 15-18 minuta. Kad su gotovi, izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade.
Dok se peku izradite nadjev - u posudi zagrijte vrhnje do trenutka vrenja. Skinite ga s vatre, ubacite komadiće maslaca i kuverture od tamne čokolade, vratite na vatru i lagano miješajte dok smjesa ne postane glatka. Kad se sve ohladi, možete početi sa spajanjem. Čokoladnom kremom namažite ravnu površinu jedne polovice i spojite je s drugom polovicom – radite to pažljivo jer su kolačići krhki i lako se mogu smrviti – njihova je tekstura otprilike kao tekstura klasičnih pusrla. Ovako napravljene makrone pustite da stoje 24 sata kako bi se stvrdnuli.
Objavi komentar