![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwVhOifAYkK8gR7Mh4CCd1VMXU87woPoj9-XKa2LGdJ9v762YUBX2afpD045zaKfLe59SgDDSlYLF_ObXQIyK9VRqwejbdezXRVFnw1-zennBhkiLz7B72Ku0T8sTV6VgakUiaZ7u8ApmG/s400/25024440_1220583788086202_3686690753112702976_n.jpg)
Sastojci
Tijesto
250g maslaca (moze i margarin al su ukusniji sa maslacem
125g secera u prahu
prstohvat soli
1 pak. vanil secera
1 bjeljanjak
350g brasna
Punjenje
ca. 200g zelea ili ciste marmelade( bez kozice ili sjemenki) od malina ili kajsije a moze i sipak. Ja vise volim neku kiseliju marmeladu.
malo secera u prahu za posipanje
Priprema
1.
Maslac izvaditi ranije da omeksa. U maslac dodati secer vaniliju soli i polako raditi drvenom kasikom. Bjeljanjak mal o istuci da nebude balav:-))). dodati bjeljanjak i na kraju brasno. Sve sjediniti da bude jedno tijesto. Umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na jedno sat vremena.
2.
Tijesto izvaditi 30 min. prije rada iz hladnjaka. Dio po dio tijesta razvaljati na pobrasnjenu podlogu (ca 5 mm debelo) i modlicom vaditi cvijetice. Slagati ih na pleh sa masnim papirom za pecenje. Peci ih na 200 stupnjeva 6- 8 minuta. Ja ih nisam pustila da jako porumene tako mi budu socniji.
3.
Marmeladu ili zele ugrijati u posudi samo toliko da bude tecna. Marmeladom premazivati keksice i spajati. Na kraju malim sitom posuti secerom u prahu.
Uzivajte!!!
Objavi komentar