![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxniUYMRz1Gh8wklRjjqJ7i6gHQaQYnAr5faZekUQS7qEMVAnd97LjC591ZdLVDjZfACDsQOrZuh00hdA03z14FtdIvG8eWHmxA45WGTYmFb_Q_4SX2frQpTVhyHTlu1PUMK6zEjjSn5bF/s400/%25C5%25A0U.jpg)
Sastojci
6 šnicli
brašno za uvaljati šnicle
3 glavice luka
2 čena bijelog luka
tri pune kašike ajvara
1 kašika suvog začina
lovorov list i biber po želji i ukusu
Priprema:
Šnicle izlupati i posoliti.
Uvaljati svaku u brašno pa propržiti sa obije strane nekoliko minuta na vrelom ulju.
Ulje ocijediti tako da ostane manje od 100 ml.
Dodati mu izblendiran crni i bijeli luk, malo vode i dinstati.
Dinstati sve dok luk ne bude potpuno kuvan.
Dodati zatim ajvar ( lovorov list i biber ako dodajete ), naliti čašu vode, promiješati i uroniti u tu masu šnicle.
Sve zajedno krčkati na laganijoj vatri 30 minuta.
Dok višak vode ispari, a šnicle omekane.
Poslužiti tople.
Objavi komentar