ŠTA SE DEŠAVA KADA PRETJERAMO SA CIGARETAMA? I PUŠAČI I NEPUŠAČI MORAJU DA PRIČITAJU OVO!

Šta se dešava kada PRETJERAMO sa cigaretama? I pušači i nepušači moraju da pričitaju OVO!

Okupljanja, kafenisanje, pokoja čašica, cigarete, sve to prati praznike. Iako u konzumiranju alkohola prednjači jači spol, što se cigareta tiče, tu smo na istom. Atmosfera nas ponese, pali se jedna cigareta za drugom… A sutradan? Grozan ukus u ustima, pluća bole, muka vam je… Ako dozvolite da se vaše tijelo otruje alkoholom, duhanskim dimom i kofeinom, znajte da je vašem organizmu neophodno temeljno čišćenje. Srbijanski nutricionista i aromaterapeut Milka Raičević otkriva kako da nakon prazničnog pretjerivanja organizam očistite na prirodni način.

Navalite na mrkvu

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suhom. Zato, jedite što više mrkve.


  “Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Mrkvu iscjedite u sokovniku i pomiješajte je sa jabukom i limunom ili je dodajte u salatu”, kaže Milka Raičević.

Ne morate da jedete, ali morate da pijete

Organizmu otrovanom cigaretama, pa i alkoholom neophodno je što više tečnosti – vode, biljnih čajeva i svježe cijeđenih sokova. Pijte gorke čajeve, najbolje od kantariona, ili čaj od nane. Ako imate glavobolju, pomaže cijeđeni limun ili pomorandža. U sok od cijeđenog voća dodajte đumbir, koji dokazano smanjuje mučninu. Ako vas muči mamurluk i ne možete da jedete, uzmite korijen đumbira i mirišite ga.



“Posebno prijaju tople čorbe kao što su supa od rasola zbog unosa minerala, vitamina C i soli, zatim pileća, zbog imunoglobulina i paradajz čorba zbog likopena. Inače, kiseo ukus eliminiše želju za cigaretama, pa je nakon što pretjerate sa njima neophodan unos pojačanih doza vitamina C”, ističe Milka Raičević.

Očistite jezik sodom bikarbonom


  Rasol, u narodu čuveni lijek protiv mamurluka, sadrži obilje vitamina i minerala koji se nalaze u kupusu, zbog čega se radi bržeg djelovanja preporučuje puna čaša ujutru i još jedna u popodnevnim satima.

Soda bikarbona rаstvorena u vodi je takođe nаrodni lijek koji se koristi za čišćenje organizma.

“Pomiješajte kašičicu sode bikarbone sa šoljicom vode i to zagrijte do ključanja. Uzmite gazu i natopite je u rastvor kojim ćete čistiti jezik dok ne dobije rumenu boju. Soda bikarbona će smanjiti želju za nikotinom, dah će vam postati svježiji, a napraviće i pH ravnotežu u ustima.

Za čišćenje organizma od nikotina i alkohola preporučuje se i ispijanje tečne gline, koja ima svojstvo da za sebe veže štetne materije nakupljene u našem organizmu“, dodala je.

Objavi komentar