NAJČOKOLADNIJA TORTA



Sastojci
Za piškotu
2 jajeta
2 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1/2 kesice praška za pecivo
150 ml čokoladnog mleka
Za fil






2 kesice pudinga od čokolade
400 ml mleka
400 ml Slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
6 kašika šećera
Za dekoraciju
100 mililitara slatke pavlake
100 g mlečne čokolade

Način pripreme
Kora: Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kakao. Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Proverite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečenu piškotu izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom i ostavite je sa strane.
Fil: Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku izmutite u čvrst sneg i pomešajte sa ohlađenim pudingom. Smesu mutite mikserom vrlo kratko tek da se smesa izjednači.






Čokoladu otopite i lagano sipajte u fil, u isto vreme i mutite mikserom, isto tako kratko dok se smesa ne ujednači. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite.
Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvajte da se čokolada otopi ali ne i da provri. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. Secite i poslužite.

Napomena
Ovu tortu sam napravila po želji moga sina. Da napravim čokoladnu tortu, ali tako da se čokolada preliva. Želja ispunjena.

Objavi komentar