BAJADERA TORTA



Bajadera torta se priprema brzo i lako. Ne peče se i to je jedan od razloga što je mnogi obožavaju.

Sastojci:
300 g mljevenog Plazma keksa
375 g margarina
390 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje






250 g mljevenih oraha
1 čaša soka od naranče
1/2 litre mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 šlaga

Priprema:
1. sloj
Uzeti 300 g keksa, 125 g istopljenog margarina, 130 g šećera u prahu, 100 g istopljene čokolade za kuhanje i malo soka od naranče.
Sve sastojke umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.
2. sloj






250 g mljevenih oraha, 125 g istopljenog margarina, 130 g šećera u prahu i malo soka od naranče umutiti i staviti u frižider da se malo stegne.
3. sloj
2 pudinga od vanilije skuhati u 1/2 litre mlijeka sa 4 žlice šećera. Kad se masa ohladi dodati 125 g margarina sa 130 g šećera u prahu.
Na prikladnu podlogu (tacnu, pladanj za serviranje) staviti obruč od kalupa za torte, pa unutar njega rasporediti, poravnati i nabiti prvu smjesu. Zatim staviti drugu i treću smjesu, a preko treće još umućeni šlag.

Objavi komentar