KREMASTA LJEPOTICA - PREKRASNA OSVJEŽAVAJUĆA TORTICA ZA SVE PRILIKE



Sastojci
    Biskvit
    100 g maslaca
    100 g secera
    naribana korica jednog limuna
    2 jaja

      100 g brasna
    1/2 zlicice praska za pecivo
    1 zlicica zelenog caja u prahu

    Krema
    14 listica zelatine
    180 g secera
    700 g punomasnog jogurta
    naribana korica jednog limuna
    700 ml slatkog vrhnja
    100 ml marmelade od visanja
    100 g

    nastrugane bijele cokolade za ukrasavanje

Priprema

    1.

    Zagrijte pecnicu na 180 stepeni. Izmiksajte omeksan maslac sa secerom i limunovom koricom.
    2.

    Dodajte jedno po jedno jaje i dobro umiksajte.
    3.


      Posebno promijesajte brasno, prasak za pecivo i zeleni caj u prahu, prosijte preko smijesa maslaca i jaja i sve skupa umijesajte.
    4.

    Izlijte tijesto u namascen kalup za torte 24 cm, poravnajte i pecite 20-tak minuta.
    5.

    Izvadite peceni biskvit iz pecnice i ostavite da se ohladi.
    6.

    Namocite zelatinu u vodu i ostavite da nabubri i prema uputama na pakovanju.
    7.
    U medjuvremenu lagano zagrijte 200 ml jogurta sa cijelim secerom.
    8.
    Ocijedite i otopite omeksanu zelatinu te umijesajte u jogurt i secer. Tek tada u posudu dodajte preostali jogurt kao i limunovu koricu.
    9.
    Premjestite kremu u hladnjak. Cim vidite da se smijesa pocela zelirati, u kremu opreznu umijesajte tuceno slatko vrhnje.
    10.

    Marmeladu od visanja protisnite kroz gusto cjedilo.
    11.

    Podijelite jogurt kremu na dva dijela pa u jedan dio lagano umijesajte marmeladu lopaticom za kolace.
    12.
    Dvije slasticarske vrece sa velikim otvorom napunite s kremom od jogurta.
    13.

    Postavite biskvit na pladanj pa oko njega zatvorite obruc kalupa za tortu.
    14.
    Na biskvit naizmijenice u koncentricnim krugovima, nastrcajte bijelu i ruzicastu kremu. U drugom redu strcajte krugove obrnutim redoslijedom : ako je dole bila bijela, pocnite s ruzicastom, i tako dalje.
    15.

    Ponavljajte postupak dok kalup ne bude pun.
    16.
    Povrsinu torte malo poravnajte pa po njoj nastrcajte male puslice od ostatka kreme.
    17.

    Ostavite tortu 4 sata u hladnjaku.
    18.

    prije posluzivanja skinite s torte obruc i ukrasite je nastruganim rolicama bijele cokolade.

Posluživanje

Zeleni caj mozete uzeti iz kesica zelenog caja, i fino ga samljeti u mlinu za kavu. Ako vam je strcanje ovakvih krugova prekomplicirano, obje kreme jednostavno, zlicu po zlicu, neizmjenicno stavljajte na biskvit te ih promijesajte stapicem za raznjice da nastanu mramorne sare.

coolinarika.com

Objavi komentar