10 najbržih načina da prirodno izbelite žute zube


Svi sanjamo o savršenom holivudskom osmehu. Međutim, ne mogu svi da priušte sebi izbeljivanje zuba kod zubara. Ne brinite, postoje načini da vam zubi budu biserno beli i bez odlaska u zubarsku ordinaciju. Najbolje od svega – sve što vam je potrebno za izbeljivanje zuba već imate u svojoj kući i ne morate se brinuti da ćete oštetiti zubnu gleđ. Isprobajte i javite nam da li ste zadovoljni rezultatima!

1. Aktivni ugalj
Aktivni ugalj je jednood najboljih i najjeftinih sredstava za izbeljivanje zuba. Usitnite tabletu aktivnog uglja u prah, umočite vlažnu četkicu u njega i normalno operite zube.

2. Mleko u prahu i pasta za zube
Mleko u prahu će učiniti vaše zube biserno belim i zdravim. Stavite malo paste na četkicu, pospite mlekom u prahu i operite zube.

3. Soda bikarbona i sok od limuna
Stavite prstohvat sode bikarbone na četkicu za zube i sipajte rpeko nekoliko kapljica soka od limuna. Rezultat će biti beli i sjajni zubi. Nemojte koristiti ovu metode češće od jednom nedeljno,

4. Hidrogen
Hidrogen možete koristiti ako nemate preterano osetljive zube. Jendostavno umočite tupfer u hidrogen i nežno istrljajte zube. Ova tehnika se ne preporučuje za čestu upotrebu, jer može da ošteti gleđ.

5. Prašak za pecivo i sok od limuna
Kašičica praška za pecivo i kašičica sveže isceđenog soka od limuna učiniće čudo za 2 minuta. Ne držite smesu duže od 2 minuta na zubima.





6. Morska so, sok od limuna i pasta za zube
Pomešajte u činiji kašičicu morske soli i malo sveže isceđenog soka od limuna sa pastom za zube. Nanesite smesu na zube, ostavite oko minut i dobro isperite usta.

7. Sok od limuna i voda
Mešavina iste količine vode i soka od limuna vratiće belinu zubima i dezinfikovati kompletnu usnu duplju.

8. Jabukovo sirće i voda
Rastvirite pola kašičice jabukovog sirćeta u čaši vode. Isperite usta svako jutro ovim rastvorom pre pranja zuba.

9. Jagode
Izgnječite kašikom zrele jagode. Čekajte zube ovom smesom nekoliko minuta da biste uklonili žućkaste mrlje.

10. Pasta za zube, so, soda bikarbona i sok od limuna
Pomešajte u činiji kašiku paste za zube, prstohvat soli, malo sode bikarbone i 4-5 kapi limunovog soka. Četkajte zube ovom smesom oko 4-5 minuta. Primetićete razliku nakon samo jedne upotrebe. Koristite ovu metodu na svaka dva meseca.

Upozorenje: Ne koristite sve ove metode u isto vreme i ne izbeljujte zube kod kuće ako imate problema sa zubima.

Objavi komentar