![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1hzffhMH0nrmaFgPcsc1ci1Wa9rDXSK_5e2hHm1IYKLXVXh7scm0JapndDqb4BvCjUeaC6LdoRy0LO_mEkZdbKX_OMcjb35i83zO6T0CW-qvykYG4RgfBTLN_62713g5nPbC0P3akXv6D/s400/22688385_1714018882240342_3176515271559756915_n.png)
SASTOJCI
200ml ulja
100ml vode
1/2 peciva, 1 vanila
20g kvasca
500g brasna
FIL
4,5 jabuka
5 kasika secera
kanela,orahe secer u prahu
PRIPREMA
Zamesite testo od ,ujla,mlake vode,kvasac,brasno,pecivo i ostavite da otstoji 30min.
Za to vreme spremite nadev od jabika:
Olustite i naribajte jabuke na krupniju stranu
rukama sisnite visak vode i stavite da se proprze sa 5 kasika secera,kanelu i seckane orahe (samo koliko da se sve sojedini i secer otopi)ostavite da se oladi.
Testo podelite na 5 loptica
Prvu lopticu stavite na papir ili foliju i rasucite u koricu na jednim krajom stavite gotov fil pomocu hartije napravite rolad
isecite na 7 komada i stavite u nauljan pleh (velicinu kolaca mozete seci po vasoj zelji) postupak ponovite sa svim lopticama
Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200s
Kad su gotove stavite im secer u prahu i posluzite.
gotove samo probajte ...taku se tope u ustima
Objavi komentar