![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLtQsde1dL9avMX8GdWm4sdoxoQKA3eqcLYF80C0uv-ZO0yjxpklKtTFNAzOK2UHAn5_UwkTvQ1T1htsQdaFvmU1W2n3DrJKzZCquORBcd6eQZe6NPajbJyd21mR5GQmadYBz4EHPJh9Tc/s400/capture-20171206-111824-crop.png)
Sastojci
za pripremu tjesta od 3 jufke potrebno. - 800g brašna TIP 450 - 400ml mlake vode - so
mesna smjesa - 1 kg mljevenog junećeg mesa - crveni i bijeli luk - dvije vrste bibera
za preliv korititi ; topljeni maslac
Priprema
1.
priprema jufke :
- umiješati so u brašno ,potom zamijesiti tjesto
- na radnoj površini namladiti tjesto sa malo brašna
- pustiti tjesto da odstoji oko 20-tak min.
- potom,tjesto razdvojiti na tri jufke i svaku mijesiti sa malo brašna
- jufke razviti oklagijom
- posipati po potrebi sa malo brašna
- razvijene jufke isjeci uzduž i popreko na oko 20-30 cm
- zatim izrezane djelove sušiti na plati šporeta na drva ili na limu u el.pećnici
- jufke ne prepeći da pucaju
2.
- izmješati sasatojke za mesnu smjesu
- namastiti tepsiju sa maslacem
- neizmjenično slagati jufke i mesnu smjesu,posipajuči sve topljenim maslacem
- završnu jufku preliti sa maslacem
- peći dobro zagrijanoj pećnici na drva,
ili kod el.pećnice peći na 200°C oko 30 min.
- pečenu pitu preliti sa ključalom vodom
- vratiti pitu u nakratko u pećnicu ,prekrivenu sa drugom tepsijom
- preliti s aostatkom maslaca i poslužiti
puno uspjega kod pripreme vam želim
Objavi komentar