![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIPlgAzP3TwbKAlkgJfyV7h8kNQ4TcP1lYhEJzVTPIh2uEftE3jnxTKtPYVtzahHyEewcm8ul4kPxFAWcwU9DnS5n1ZScEiUbBmnj0lEmCiBo5yK3hGDsbPRmz1PXtYMlABFWQHHYnak8P/s400/i-opet-ista-torta-5ab0a7b932be7722015d04a8b096b65d_view_l.jpg)
Sastav:
• 1 pakovanje “petit beurre” keksa,
• 25 čokoladnih bananica,
• 200 ml kisele pavlake,
• 200 ml slatke pavlake,
• 200g šećera u prahu,
• šlag krema
Priprema:
U veću posudu mikserom umutiti kiselu i slatku pavlaku te šećer u prahu.
U smjesu dodati keks drobljen u vece komade, zatim i bananice drobljene na manje komadice pa ručno promiješati.
Smjesu istresti u prikladan kalup.
Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.
Objavi komentar