![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZqL5I-4CE_B65e5wt3v_nHRq8mkUZMT-Iaya4b4GU5WVej4yQZWg781UW13Xlg3PeC64C6CK3L2qbiGGBrvn13pLQEfOAp84SLCkvMaSXVgFXPGsqlFDbbIL4ALmIn7hGuEssmR-mGOVv/s400/22554847_629108160772390_8095655599215853402_n.jpg)
A da znate kako se jednostavno pravi, odmah bi se bacili na posao.
SASTOJCI:
8 jaja
200 g šećera
200 g mlevenih lešnika
Fil
kesica šlag krema od čokolade
125 ml mleka
3 kašike prekmeza od šljiva
Glazura
200 g čokolade za kuvanje
40 g maslaca
Ukrašavanje
kesica šlaga
100 g listića badema
PRIPREMA:
Korak 1.
Žumanca i šećer penasto umutite, dodajte mlevene lešnike i čvrsto umućen sneg od belanaca,
smesu izlijte u kalup obložen pek-papirom i pecite 40 minuta na 180 stepeni.
Korak 2.
Čvrsto umutite šlag krem, ohlađenu koru presecite na dva dela.
Prvi deo premažite pekmezom, preko nanesite fil. Prekrijte drugom korom, blago pritisnite i pripremite glazuru.
Korak 3.
Kada se čokolada istopi, prelijte tortu i ostavite da se ohladi. Tortu dekorišite umućenim šlagom.
Objavi komentar