![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfXKBUGWa26JScQ2Zr_8ctaT4p2cAe87sJhG92pLcnF8zFvpHJKAaX4CXDfmDlhmyQA9YLRHAU6I5JCVinDaZfFsosMkmrQtevYziO4oeAF1Z3KrfuJCGi73Pw9aCvJT2NHcv10Nu0QaQ/s400/zape%25C4%258Dene+%25C5%25A1nicle+u+sosu+15+OVA-crop.jpg)
Potrebno je:
500 gr svinjskog buta ( može i teleći but)
2 dcl piva
2 dcl paradajz soka
2 dcl mleka
3-4 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
so, mleveni biber
brašno
Priprema:
Meso iseći na šnicle, izlupati, posuti sa soli i mlevenim biberom.
Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poredjati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
U posudu pomešati pivo, paradajz sok. mleko, beli luk protisnut na spravicu za beli luk, 1 kašiku seckana peršuna, so i mleveni biber.
Šnicle preliti sosom, pokriti sa alu- folijom izbušenom čačkalicom i peći na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju i peći još 30 minuta. Služiti uz kuvani krompir.
Objavi komentar