![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTrQq4cdJTuKnq0CK8Z6-BpPQnMf4PF_nmCHUwKd7PT9hJ9lWh7c2ZrNJhoe6brecZod8ylTHaA_Oec82Z8u7lDnp0FXMgjTv241UFPuXEA5B0xa8njs_ADxskm1rioTLUygsTb0j9GJs4/s400/neodoljivi-krompir-by-brankal-cd90e945197ae6d4317d1306c96a94bd_view_l.jpg)
Krompir volim na sve načine koje sam do sad upoznala.
Sastojci
Sve što je potrebno
1 i pol kg krompira
pola litre vrhnja za kuhanje
2 dl mlijeka
1 dl ulja
1 vrećica praha juhe od gljiva
nešto papra, vegete i peršunova lista
po želji sira po svemu
Priprema
1.
Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2.
Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3.
Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5.
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6.
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Posluživanje
Ovako prirpemljen krompir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti obrok. Sir nije nužno staviti, ali u mojoj kuhinji je nezaobilazan za ovakva jela. Kod vegete oprezno zbog soli u juhi i slanosti sira. Dobar tek želim :)
http://www.coolinarika.com/
Objavi komentar