![Rezultat slika za ZA OVAJ RECEPT SE SVI OTIMAJU A KADA PROBATE VIDJEĆETE I ZAŠTO...SAVRŠEN KOLAČ MOJE PRIJATELJICE](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6Q5jI63z8jR2mwjllRT4EfSKRIcysEdLkxfNDXdIYSTbseYcQKcqEeKYI4dUijRloetHyBOcIOFWjXviZtPSf1dhZcTu23Mn-cSviYHNzp_0qFc6eJ0g-ofTiMOd2g_08ARkHTN-9LaA/w1200-h630-p-k-no-nu/10.png)
Sastav:
Biskvit:
● 3 jaja
● 150 g šećera
● 50 ml ulja
● 100 ml mlijeka
● 100 g čokolade
● 70 g brašna
● 1 prašak za pecivo
● 100 g mljevenih lješnjaka
Krema:
● 400 ml mlijeka
● 1 puding od čokolade
● 60 g šećera
● 100 g čokolade
● 50 ml jake crne kafe
● 250 g maslaca
Glazura:
● 20 g maslaca
● 100 g čokolade
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta. Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kaFu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu. Za glazuru, maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
Objavi komentar