![Fotografija korisnika/ce Recepti za brza i jednostavna jela.](https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/24129870_1935852796665135_823865453905017629_n.jpg?oh=1b24bceed18c80c5bbb96b3f90322d2d&oe=5A969211)
Vjerujemo da vam je prženje krompirića i pravljenje pire krompira dosadilo. No, postoji i jedan savim novi način za pripremu pečenog krompira.
Radi se, naime, o krompiru napravljenom na švedski način, prepun je ukusa, izvana hrskav, a iznutra divno mekan.
Potrebni sastojci:
6 krompira srednje veličine 2-3 čena bijlog luka
2 kašike maslinovog ulja
30 g putera
Morska so, svježe mljeveni biber
Priprema:
Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.
Krompire režete tako da ga stavite na dasku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem. Pogledajte video kako da isječete krompir: Kad ste isjekli krompir, poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta, piše Magazin.ba. Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice sa malo kajmaka i svježeg sira.
Objavi komentar