RECEPT KOJI JE ZASJENIO SVE SLATKIŠE
Admin | October 12, 2017 | KOLAČI | No Comments
0
Podijeljeno
Podijelite na facebook
Divno lisnato tijesto , socne i fine!
SASTOJCI:
1 paket lisnatog tijesta
2 – 3 jabuke
2 zlice marmelade po zelji
cimet, secer u prahu
PRIPREMA:
Ako imate za kupiti gotovo razvaljano tijesto onda cete jos skratiti duzinu pripreme.
Ako ga morate prvo razvaljati onda ga razvaljajte sasvim tanko, trake su sirine 4-5cm a duzine 20-25cm.
Jabuke ocistite od kostica i narezite na sasvim tanke ploske. Prelijte ih kuhanom vodom i dodajte sok jednog limuna.
Trake tijesta premazite marmeladom po zelji. Ja sam uzela marelicu i razrijedila ju sa svije zlice limoncela.
Ploskice slazite jednu preko druge cijelom duzinom. Jabuke moraju malo viriti iznad ruba tijesta.
Po zelji posipajte cimetom. Preklopite donju stranu preko gornje , tako da jabuke vire iznad tijesta.
Zamotajte u ruzice. Ovako bi trebala izgledati. Poslazite ih u namascen i brasnom posut lim za pecenja mafina.
U zagrijanu lecnicu na 180-190 stupnjeva 35-45 minuta.
Pecite sa gornjim i donjim grijacem a ne na vruci zrak kako vam jabuke ne bi izgorijele po rubu!
Za slanu verziju mozete koristiti tikvice umesto jabuka 😉
Posluživanje
Dobar tek!
* mala napomena- kada prelijete jabuke vrucom vodom i iscijedite limun, ostavite tako par minuta kako bi ploske malo omeksale.
Inace ih necete moci motati. Ako imate mikrovalnu stavite ih u malo vode i sok limuna unutra na 2-3 minute.
Izvor: receptimojekuhinje.com
Objavi komentar