![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGcZdlAZrzeZrmaFbWqbqkplwe0uCYY6ljL4fOdD1Lp8AVcc-R48joqd0jZjEIp2PaN9igfTACVG2ktnSB_uNTLzF3ZCV4V838a5uY4UFlCGk157YTCgohlSRs3v8QGKgZVXMiN4286Zq-/s400/19366523_1950383111901340_7880201361055897098_n.jpg)
ima li ljepšeg ukusa od knedli koje se tope u ustima? Pravljenje savršenih knedli od griza su obavezna vještina svake dobre kuharice. A evo kako da ih napravite!
Sastojci:
jaje
90 g griza (oko 8 punih kašika)
8 kapi ulja
prstohvat soli
kašičica sjeckanog lista peršuna, po želji
Priprema:
Odvojte bjelance od žumanceta. Bjelance s prstohvatom soli čvrsto umutite viljuškom, pa dodajte žumance i ulje i sve lijepo sjedinite.
Stavljajte kašiku po kašiku griza, svo vrijeme miješajući viljuškom. Po želji, na kraju možete da dodate i peršun.
Ostavite nekoliko minuta da griz nabubri, pa vlažnom kašičicom stavljajte knedlice u vrijuću supu.
Objavi komentar