![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhprtO9XQLdr1fmfTWT622fiG9wGHUcI5yF4-RPuYfJtxoE-RTB-CiK1CLMCVUa1cJKXIaEwAYnhLl_rPBs2vuG5zrLswXVFJzHI7gr3-5p-bvCIms1nZYhMtxBohNYdQW26xs3Kj9PcMt2/s400/06a1e96823f97145543cdb2f5d2285d320168ce8.jpg)
Sastojci:
1 kg šećera,
240 ml mlijeka,
50 gr putera,
1 kašičica vanilin ekstrakta,
1 konzerva kondenzovanog mlijeka.
Način pripreme:
Puter stavite sa ekstraktom vanilije, mlijekom i šećerom u šerpu. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Kada se šećer otopi dodajte kondenzovano mlijeko i nastavite kuhati dok ne dobije boju karamele. Kuhajte bez miješanja pa sklonite s vatre i nastavite miješati drvenom kašikom dok se smjesa ne zgusne. Uspite u nauljenu tepsiju pa izravnajte i ostavite da se ohladi. Izrežite na kockice i uživajte.
coolinarika.com
Objavi komentar