![Fotografija korisnika/ce Svi recepti su za 10-ku.](https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22687937_1492371867521284_2501346795652111924_n.jpg?oh=019bb15968e35d071bc4c12d3f9b431e&oe=5A7A81FE)
Sastojci:
Tijesto:
-3 jaja
-12 žlica šećera
-12 žlica ulja
-12 žlica mlijeka
-12 žlica brašna
-3 žlice kakaa
-1 prašak za pecivo
Za preljev:
-2 ½ dl mlijeka
-10 žlica šećera
Za premaz gore:
-3 šlaga
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žutanjke miksajte mikserom najvećom brzinom dodajući šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i kakao. Kad se svi sastojci dobro povežu dodajte i snijeg od bjelanjaka mješajući najmanjom brzinom. Snijeg u smjesu možete umiješati čak i žlicom. U podmazanu tepsiju izliti smjesu i staviti peći na 180 °C. Još topli biskvit preliti sa hladnim prelivom. Na hladno staviti šlag i potpuno ohladiti. Ako slažete ovaj kolač u proljeće možete staviti na šlag i svježe jagode narezane na komadiće.
Objavi komentar