
Znate onaj osećaj kad vam se jede nešto slatko, vrtite u glavi sve moguće opcije, a želite da napravite nešto zbog čega vas neće gristi savest što ste pojeli i poslali direktno na čekanje da se zalepi gde ne treba...skoči šećer i svašta nešto :) E, tako je bilo i sa mnom. I ove kuglice su nastale kao rezultat inspiracije i trenutnog stanja u frižideru i ostavi. Ukus je kao neka jaka crna čokolada obogaćena egzotičnim začinima. Izvolite recept!
Sastojci
25-30 kom svežih urmi/datulja
2 kašike mešavine crnog i svetlog susama
1 vrhom puna kašika pravog kokosovog brašna
2 kašike kakao praha, gorki, što tamniji i nezaslađen kakao
Začini
kašičica kurkume u prahu, kašičica đumbira u prahu, zrna jedne semenke kardamoma, jedna puna kašičica cejlonskog cimeta, prstohvat soli
Za valjanje kuglica
kakao prah, pahuljice amaranta, pahuljice kinoe, mleveni orah, mleveni lešnik,
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
ž 1.
Urme, ako nisu sveže, staviti u toplu vodu da omekšaju i ocediti od vode. U super secka staviti urme, kakao, crni i svetli susam, pravo kokosovo brašno i sve začine. Izmiksati da dobijete jednu jednoličnu smesu.
2.
Radi lakšeg oblikovanja kuglice, formirati kobasicu, zaviti u providnu foliju i ostaviti pola sata u zamrzivač da se stegne.
3.
Seći tanke šnitice koje ćete oblikovati u kuglicu veličine manjeg oraha. Vrlo se lako radi sa ovom smesom. Uvaljati u kakao ili mlevene orahe, lešnike, bademe... šta imate. Ja sam ovog puta u kakao i pahuljice od amaranta.
coolinarika.com
Objavi komentar