![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji_3mePPYNHZlgv7ecZa1pl2Gy3E9JTJlidckwd1f3lyUQKvIZAaEz2Ui97tlCdMK0eJwl6lxfe-a-iPDV72QTiIKi4bJZ3xB1QyqzzLTnDgr6srFkJnZi8BEnoZmEFViPOGyEDWI37UYV/s400/a63474fab4c94f455476862f717fac1c_view_l.png)
sastojci
Prvi dio:
250 gr šećera u prahu
2 jaja
100 gr lješnjak karamela
1/2 margarina
250 gr mljevenog keksa
Drugi dio:
250 gr šećera
1dl vode
1/2 margarina
250 gr mlijeka u prahu
Glazura:
100 gr bijele čokolade
Priprema
Prvi dio:
1.
Šećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuvati na pari. Kad je kuvano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu.
Drugi dio:
1.
Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer dobro istopi. Sklonuti sa vatre pa dodati margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati preko prvog dijela pa izravnati.
2.
Po želji preliti sa glazurom od bijele čokolade a može i bez nje.
3.
Mali savjet: U prvom dijelu jaja i šećer ne treba kuvati da bude previše čvrsto, bolje da se doda još malo mljevenog keksa ako procjenite da je potrebno.
U drugom dijelu: najbolje da se koristi mlijeko u prahu Slovenačke proizvodnje u plavoj kutiji ( to kupujrm ovdje u BIH) i ako vam se desi da vam masa bude malo rjeđa dodati kašiku pudinga od vanilije ili još mlijeka u prahu.
www.coolinarika.com
Objavi komentar