OVO JE PRIČA KOJA JE SVE ZAINTERESOVALA – MORAO JE DA BIRA IZMEĐU ŽENE I DIJETETA SA DOWNOVIM SINDROMOM!



Samjuel Forest je čovjek sa Novog Zelanda koji je u svom najsretnijem trenutku, kada je dobio sina , morao da bira između svoje žene i djeteta.  Ova njegova priča je isti dan preplavila društvene mreže .Supruga ga je ostavila, i to samo 7 dana nakon rođenja njegovg sina. Ruzan Badaljan je rodila sina Lea prije skoro godinu dana . Odmah nakon toga je postavila ultimatum svom suprugu – da bira nju ili dijete.





Ona je željlela da zajedno sa suprugom napusti novorođenog sina zato što je dijete rođeno sa Daunovim sindromom. Nije željela ni da ga dodirne kada se rodio jer po armenskoj kulturi ovakva djeca donose samo sramotu i to  cijeloj porodici. Kada su ga uveli da ga vidi, shvatio je  da je prekrasan, savršen i da će ga zadržati, priznao je Samjuel .







Nakon što je supruga saznala da će njen muž Forest zadržati sina, ona ga je ostavila i razvela se sedam dana kasnije. Ni pod koju  cijenu  nije željela ostat i sa njim .Trenutno je on sa sinom sada u Oklandu, gdje pokušava da zaradi za njihov budući život i obrazovanje svog sina.

Objavi komentar