![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcCgAAi1RCyH3etP_qyVzGLlmfFoBbUxb1qcR2lEMPusmRsc_yjuFg3JHzeZQWDeEwEYpCWAkGoznwoa7IBBSnXLuAMJMyLe6gPiWcVkrsUy5ZoCrHdQ3muLH33VZ9f03QBtjicC_mZkoj/s400/13606893_1649370592056270_733778242557871763_n+-+Copy.jpg)
Sastojci
-1-1,5 kg krompira
-6-7 komada paprika
-2 kašike maslaca
-2 glavice crvenog luka
-2 kašike brašna
-1oo ml vrhnja za kuhanje
-2oo ml domaćeg kajmaka ili masnijeg milerama
-još ulje
-so ,vegeta ,biber
Priprema
Krompir oguliti i isjeckati na sitne kockice pa ga dobro oprati i ocijediti u cjedilu. Luk isto isjeckati pa ga pržiti na maslacu i ulju da blago porumeni ,zatim mu dodati brašno i pržiti još pola do minute. Tako pripremljen luk istresti u krompir dodati začine (so ,vegeta ,biber) i dobro promiješati.
Paprike oprati izdubiti i nafilovati ih pripremljenim krompirom. Dublju vatrostalnu posudu malo pouljiti pa istresti trećinu smjese kojom smo filovali paprike,poredati i njih pa ostatak krompira posuti oko paprika.Poklopiti i peći u rerni na 200 stepeni oko 1-1,5 sat ,ovisno o količini samog jela.
Kada se je sve fino zarumenilo i ispeklo se ,skinuti poklopac i zaliti mješavinom vrhnja i kajmaka pa vratiti u rernu da se još malo sve poveže.
Preuzeto sa: mojakuhinjica.club
Objavi komentar