![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioQKAktITaBJAJouPVfuuEb8kHrrfBwzahjAjNSXcW8rxICnaIQbqkCshyphenhyphenVYw74VqV2g0aEbUrNl8s2C1AZhmxB-A9dE9stUDH4l0DLwPVwQqgI19QZpB99Bl0Q6gvGSojnGRa3IOOO8dk/s400/21766437_1493893050676529_3134216111602127654_n.jpg)
Sastojci
Zimnica
50 komada crvene mesnate paprike
250ml ulje
250 ml sirce
1 ruka secera
1ruka soli
2-3 glavice bjeli luk
2 veze persun
1 kesica biber u zrnu
Priprema
1.
Paprike ispecite, oljustite, al im samo drskice vadite, ostavite ih cele
2.
Ulje, sirce, so i secer stavite da uvrije u vecu serpu.
3.
Kada marinada zavri stavite paprike, da se malo proprze(prokuhaju ) u marinadi.
4.
Radite to na tihoj vatri i nemojte mesati nego samo protresite serpu.
5.
Max. desetak miin, marinirajte paprike
6.
Bjeli luk sitno iseckajte i promesajte sa seckanim persunom i biberom
7.
Kad se malo prohlade paprike, redgajte red paprika, pa stavite odozgo od luka i persuna, pa opet, paprike i tako redom
8.
Polijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noci
9.
Ujutru dospite jos od marinade u tegle, zatvorite i cekajte zimu
10.
Dobar tek
coolinarika.com
Objavi komentar