![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitKByzi6v4jK5x_-WATJkEOmvfMwGtBIMjye5D6wdKwkAcufFhSp-GAhv-48wrSfOfwxcSHT9UgIkjZsNJANpqft79QMgJFcEKtxmEPClYJAKkcoEbk-JUEFGtT5PVx7Fz2siXAdFjDz9S/s400/17952468_1336421079757061_6818172439588159812_n.jpg)
Ako volite ovakve pite, svakako vam ju preporučam, oduševit će vas!
SASTOJCI
– 500g kore za savijače
– 1 srednja glavica crvenog luka
– 500g mlj. mesa po izboru
– 3 srednja krumpira
– začini po ukusu sol, vegeta, biber
PRELJEV
– 3 jaja
– 1 dc ulja
– 1 čvrsti jogurt
– 2 dc mineralne vode
– 1 žličica soli
PRIPREMA
Luk sitno isjeći i kratko popržiti na malo ulja.
U luk dodati mlj. meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti pirjati još koju minutu.
Dok se meso pirja, oguliti krumpire i izribati na krupniju ribež.
Krumpir pomješati s mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi.
Protvan vel. 35×25 premazati s malo ulja i staviti koru koje ste presavili na pola.
Tu koru premazite ponova s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo.
Na tu drugu koru raširite malo nadjeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadjev i tako redom dok nadjev ne potrošite. Zadnje dvije kore neka vam budu bez nadjeva kao što ste i započeli.
Sad pitu isjecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim zaljevom.
Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije zaljev.
4 ZALJEV
Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol.
Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope a zatom staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C dok lijepo ne porumeni.
Ispečenu pitu ostavite da odstoji 15-ak min. i poslužite uz salatu po vašem izboru.
Dobar tek vam želim !
coolinarika.com
Objavi komentar