![Fotografija korisnika/ce Recepti za top jela i poslastice.](https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22090057_1582432781794741_4985955907287392930_n.jpg?oh=11ae58e3b2372726a3a3b685727b6f2f&oe=5A81C02F)
SASTOJCI
Za testo
– 400 gr. brasno
– 1 zlicica secer
– 1/2 zlicica soli
– 7 gr. suvi kvasac ili 20 gr. svezi
– 260 ml. mleka
– 50 gr. margarin, maslac ili putar
Za punjenje
– 80 gr. margarin, maslac ili puter
– 7-8 cesnja beli luk
– 2-3 zlice seckani persin
– na ukus osoliti
Za premazati ih
– 1 jaje
PRIPREMA
Najpre spojiti puter, so i kroz presu stisnuti beli luk, dodajte sitno iseckani persin, oformiti stapice i stavite u frizider.
Potrebna gramaza za testo od Puter, margarin ili maslac otpite i stavite sa strane.
Izmesajte u brasno kvasac, dodajte secer, so i sa mlako mljeko zamesite testo pritom dodajuci od rastopleni puter, maslac ili margarin. Treba da dobijete fino sredno meko testo. Pokrijte i ostavite da naraste.
Kad je testo naraslo istresite ga na radni sto.. podeliter na onoliko komada koliko vi zelite da imate i zavisi u koju velicinu, sa rukom ili oklagijom rastegnite koru, premazati od spremljeni fil ili ako se vec stisnuo u frizider onda isecite i stavite iznad koru,zarolajte – napravite sa nozem zaseci pa i tamo stavite od fil.
Kad ste sve zarolali- premazati sa jedno jaje koje ste lako sa vilicom razmutili, stavite u rernu i tek sada istu ukluciti na 180 stepeni i pecite. Oni sami kazu kad su gotovi peceni… takao se lepo zarumene.. ma to vec i znate sami da ocenite.
Izvor: coolinarka.com
Objavi komentar