Ričet po babičino



SESTAVINE

30 dag ješprenja
cel poper
kumina
lovor
sol

4 suha svinjska rebrca
1 jogurt lonček fižola
2 žlici olja
1 čebulo
2 papriki
1 paradižnik
1 por
1/4 rumene kolerabe
2 krompirja
zelena
peteršilj
vegeta
1 koren

POSTOPEK

Ješprenj kuhamo 30 minut v slani vodi, dodamo poper, kumino, lovor, rumeno kolerabo. Posebej na olju pražimo nasekljano čebulo, ko postekleni, dodamo na trakove narezano papriko, na koleščka narezan koren in por, na kocke narezan paradižnik, sesekljano zeleno in peteršilj. Posolimo in dušimo 10 min. Dušeno zelenjavo dodamo ješprenju. Dodamo še na majhne koščke narezan krompir in fižol. Kuhamo še 30 min.

IZVOR:www.kulinarika.net

Objavi komentar